AZ 5 LEGFINOMABB TÉLI FORRÓCSOKI RECEPT
Blogmas #6
Ha tél, akkor nem lehetünk forró tea, forralt bor és forró csoki nélkül. A hideg időben, ha sokáig kint voltunk nagyon jól tud esni egy forró csoki desszertként. Ma elhoztam neked azokat a recepteket, amiket én is nagyon szeretek:
Egyszerű forró csoki
Hozzávalók:
8 dl tej,
1 vaníliás cukor,
1 evőkanál cukor,
20 dkg 60−70% kakaótartalmú étcsoki
csipet só,
őrölt fahéj,
tejszínhab,
csokireszelék
Elkészítés: A vaníliás cukrot és 1 csipet sót keverj össze egy nagy lábosban.Egy másik edényben az apróra tört csokit egy bögre tejjel addig melegítsd és kavargasd, amíg krémes állagú lesz (van, aki ezt tej helyett vízzel teszi, gőz fölött). A csokis krémet keverd a cukorhoz és együtt melegítsd tovább. A végén tedd bele a fahéjat, s az italt turmixgépben habosíthatod. Előmelegített bögrékben, tejszínhabbal és fahéjjal - vagy csokireszelékkel - tálald!
Nutellás forró csoki
Hozzávalók:
8 dl tej,
1 evőkanál cukor,
20 dkg 60−70% kakaótartalmú étcsoki,
csipet só,
1 ek nutella
Elkészítés: A cukrot, sót keverd össze. Egy másik edényben az apróra tört csokit egy bögre tejjel melegítsd és kavargasd, majd óvatosan öntsd bele a turmix gépbe és add hozzá a nutellát.Turmixold össze és kész is.
Mogyorókrémes ital
Hozzávalók:
6 dl tej,
1/2 dl víz,
1 evőkanál méz,
1 kk kakaópor
20 dkg csoki,
csipet só,
1 ek mogyorókrém
Elkészítés: A cukrot, sót keverd össze. Egy másik edényben az apróra tört csokit egy bögre tejjel melegítsd és kavargasd.A mogyorókrémet a mézzel, vízzel és a kakaóporral keverd össze majd turmixold össze a megolvasztott tejes csokival.
Fahéjas-rumos forró csokoládé
Ezt a receptet Nigella Lawsonnál láttam, amióta kipróbáltam egyszerűen imádom. Télen többször is szoktam készíteni, főként a karácsonyi szezonban:
Hozzávalók
• 6 dl tej
• 2 ek méz
• 2 db fahéjrúd
• 1 csomag vaníliás cukor
• 2 ek cukrozatlan kakaópor
• 6 dkg étcsokoládé
• 0.5 dl rum
Elkészítés: Az étcsoki és rum kivételével felforrósítjuk a hozzávalókat. Ha forró, elkeverjük benne az étcsokit és a rumot is.
Narancsos-kávés forró csoki
Hozzávalók:
5 dl tej
2 tk kávé
120 g étcsoki
2 tk kakaópor
fahéj
2 tk cukor
fél narancs
tejszínhab
Elkészítés:A tejet, csokit és kávét a csoki felolvadásáig közepes lángon felmelegítjük. Ezután hozzá adjuk a kakaóport, fahéjat és cukrot. Ezután bele nyomjuk a narancs levét és forrásig melegítjük. A tetejére tejszínhab kerül és narancshéj reszelék a díszítéshez.
Próbáljátok ki egy bekuckózós estén, miközben a kedvenc karácsonyi filmeteket nézitek. A párotoknak is jut belőle bőven :)