2019. dec 03.

A TÍZ LEGSZEBB ÉS LEGKÖNNYEBB DIY KARÁCSONYI DEKORÁCIÓ

írta: Kincses Demeter Monika
A TÍZ LEGSZEBB ÉS LEGKÖNNYEBB DIY KARÁCSONYI DEKORÁCIÓ

Blogmas #3

A mai posztban összegyűjtöttem neked, melyek a legkönnyebben és legdekoratívabban elkészíthető "csináld magad" azaz diy karácsonyi dekorációs ötletek:

1. Masni bárhová:

Ezzel az egyszerű technikával bárhová varázsolhatsz egy csodaszép masnit. girlandra, a karácsonyfa tetejére, vagy koszorúra is igen mutatós:

1_5.jpg

Kép forrása

2. Karácsonyi füzérek

Papírból, vagy fóliából olcsón, igen mutatós füzéreket lehet készíteni. Mindenhová akassz egyet: a lépcsőre, mennyezetre,szekrényekre vagy ajtókra és persze a karácsonyfára is.Ha pedig különleges díszítést szeretnél, akkor kösd össze a mézeskalácssütéssel. Mielőtt a sütőbe helyezed a méziket, ne felejts el két kisméretű lyukat készíteni minden süteménybe. Amikor a süti kész és lehült, vágjunk szalagot és vezessük át a lyukakon. Ezt utána bárhová kitehetjük.

2_5.jpg

3_4.jpg

Kép forrása

3. Befőttesüveg-tél

Számomra ez az egyik abszolút kedvenc, mert nagyon mutatós, de annál könnyebb elkészíteni. Nincs is másra szükséged, mint üres befőttesüvegekre, karácsonyfa díszekre, ragasztóra és műhóra.

4_2.jpg

Kép forrása

4. Gyertyatartó befőttesüvegből

Az esti, meghitt hangulatot is meg lehet alapozni néhány üres befőttesüveggel, fekete filctoll, aranyspray és egy gyertyával, egyszerűen. Az elkészítését a kép forrása alatt megtaláljátok.

5_1.jpg

Kép forrása

5. Adventi kalendárium

Ez az a dekoráció, ami gyakorlatilag kihagyhatatlan, ha van gyereked. Nagyon élvezik a napok múlását azzal felruházni, hog minden nap kibontanak egy adventi ablakocskák, vagy szatyorkát. Ezeket el lehet készíteni nagyon egyszerűen is. Fogsz egy hosszú madzagot és 24 darab papírzacskót, amire ráragasztod a napok számát valamilyen színes papírból. Ezután a zacskókat csipesszel felerősítheted a madzagra és már kész is. Természetesen vannak ennél bonyolultabb verziók is, az ötletek tárháza kifogyhatatlan. A teljesség igénye nélkül most mutatok párat:

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

Képek forrása

6. Mini téli látkép a lakásban

Ez hasonló, mint a fenti befőttes dekoráció, csak itt nem üvegre lesz szükséged, hanem egy mélyebb képkeretre. Ezt fújd le arany, vagy ezüst festékkel, amelyik jobban tetszik. Ezután műhavat, dekor elemeket és mögéjük egy égőt ragassz be a képkeretbe. Már kész is, és nagyon mutatós.

10.jpg

Kép forrása

7. Karácsonyfa tobozokból

Viszkok Fruzsinál láttam ezt a nagyon egyszerű dekorációs ötletet, amihez elég csak néhány tobozt gyűjteni a közeli fenyőerdőben ősszel és szinte mindenünk megvan hozzá. Lehet venni hungarocellból alapot hozzá dekor boltban, amibe bele tudjuk ragasztani, vagy szúrni a tobozokat.

8. Karácsonyfadísz fonalból

9.Üveghóember telis tele finomságokkal

10. Karácsonyi manók

12.jpeg

Kép forrása

 

Szólj hozzá