2019. dec 09.

10 KIHAGYHATATLAN KARÁCSONYI FILM, AMIT LÁTNOD KELL IDÉN

írta: Kincses Demeter Monika
10 KIHAGYHATATLAN KARÁCSONYI FILM, AMIT LÁTNOD KELL IDÉN

Blogmas #9

11111_1.jpg

Szerintem a karácsonyi időszakra is mindig hangolódni kell egy picit, amiben sokat segítenek az áruházak előre feldíszített polcai, de elengedhetetlen hozzá egy karácsonyi film maraton is. Most összegyűjtöttem azokat a filmeket, amelyek biztosan meghozzák az ünnepi hangulatot és nem mellesleg nagy kedvenceim. Kellemes mézeskalács falatozós, forró csokit kortyolgatós filmezést Neked! Szerinted melyik a valaha volt legjobb karácsonyi film? Oszd meg velem kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalamon!

1. Polar Expressz /Polar Express, 2004/
Főhősünk tíz éves, de már majdnem biztos benne, hogy a Mikulás nem létezik amikor váratlanul az éjszaka közepén, hatalmas robajjal csillogó fekete vonat áll meg közvetlenül a házuk előtt. A kalauz elmondja neki, hogy érte jöttek. A vonat elviszi az Északi-sarkra, hogy részese lehessen annak az ünnepi pillanatnak, amikor a Mikulás a manók jelenlétében átadja az általa választott gyermeknek az első karácsonyi ajándékot.

2. Kiskarácsony mindenáron /Deck the Halls, 2006/
"Egy kisváros büszke polgára, Danny (Danny DeVito) elhatározza, hogy az idén olyan boldog karácsonyt szervez, amit még az űrből is irigyelni fognak. Annyi kis fényes villanykörtével akarja feldíszíteni házát, hogy a marslakók is jól lássák. Szomszédját, Steve-et (Matthew Broderick) ez a terv rettentően bosszantja és mindenképpen meg akarja akadályozni. A frontvonalak egyértelműek, a lövészárkokat kiásták. Két elvetemült családapa mindenre kész, hogy pokollá tegye a szomszédja életét."

3.Jégvarázs /Frozen, 2013/
A szívtelen jégkirálynő Elsa által, Anna és nővére elátkozva él. Ha azt akarják, hogy az átok elmúljon róluk, akkor egy hosszú és veszélyes utat kell végigjárniuk. Az úton Anna kíséretében egy hegymászó és egy hóember is társ lesz. A valaha volt legtöbb bevételt generáló karácsonyi film!

4.Télapu /Santa Clause, 1994/
Egyik kedvenc karácsonyi filmem a Reszkessetek betörők mellett. Legalább két évente meg szoktam nézni. A sztori szerint az igazi Télapó megöregedett, s miután leesett egy háztetőről, teljesen alkalmatlanná vált a télapóskodásra. Scott (Tim Allen) felelős Télapó balesetéért, a hidegben felveszi a Télapó kabátját, s ezzel mit sem sejtve aláírt egy szerződést, így mostantól fogva ő a Mikulás. Ez a feladat nem is állhatna távolabb a jellemétől, hiszen ő egy kimért üzletember, aki kb. mindent útál, ami karácsonnyal kapcsolatos. De nincs mit tennie, hamarosan átváltozik, hatalmas pocakja és szép fehér szakálla nő, így kénytelen szánra szállni és szétosztani az ajándékokat! 

5.Karácsony a kastélyban /A Princess for Christmas,2011/
Erre a filmre csak két éve akadtam rá a youtube-on, szerencsére az egész rész fel van töltve, így gyorsan meg is néztem. Nagyon pozitív csalódás volt, azóta minden évben megnézem egyszer. A történetnek nagyon drámai szála van, mert Jules Daly (Katie McGrath) egyedül neveli árván maradt unokahúgát, Maddie-t (Leilah de Meza) és kamasz unokaöccsét, a mindig dühös Milót (Travis Turner), akivel egyre több probléma van az iskolában. A film elején az amúgy nagyon kiváló becsüs Jules-t kirúgják az állásából. A nehéz helyzetben egyszer csak betoppan a milliomos nagybácsi komornyikja, hogy meghívja a családot az európai kastélyába karácsonyra. Bár Jules nem szívesen megy el, hiszen Castlebury hercege, Edward bácsi (Roger Moore) megkeseredett öregúr, aki ki nem állhatja a zajos gyerekeket. Jules félve lép be a fényes kastélyba, ahol belebotlik a sármos Ashton hercegbe (Sam Heughan).

6. Igazából szerelem /Love Actually, 2003/
Ez a film a tökéletes bizonyítéka, hogy a szerelem témája nem csak Valentin napkor állja meg a helyét a moziban. A film egyedi módon, többféle párt bemutatva érzékelteti velünk, hogy a szerelem akár Karácsonykor is érkezhet, nem biztos, hogy a legideálisabb félbe szeretünk bele, és van, hogy a szerelem lehetetlen is tud lenni. A szerelem nem válogat, rangra, életkorra és családi állapotra való tekintet nélkül képes megtörténni. Megérinti az agglegény miniszterelnököt, az anya nélkül maradt iskolásfiút, a korosodó, kiégett rocksztárt, és nem kerüli el a szerelmében csalódott, összetört szívű írót sem. A helyszín London, Szenteste romantikus, fergeteges és keserédes következményekkel, mindenki számára, aki elég szerencsés (vagy szerencsétlen) ahhoz, hogy a szerelem bűvöletébe essen.

7.Rossz anyák karácsonya /A Bad Moms Christmas, 2017/
Ezt a filmet akkor ajánlom neked, ha szeretsz nagyokat nevetni, hiszen az anyaság témája megunhatatlan témát ad a filmiparban. "Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarják kihozni a leglazább, legbulisabb karácsonyi ünnepet.
Egy dologgal azonban nem számolnak: a saját édesanyáik felbukkanásával. A tökéletes karácsony bűvöletében szocializálódott mamák (Susan Sarandon, Christine Baranski, Cheryl Hines) ugyanis ragaszkodnak a jól bevált mazochista anyaszerephez és az ünnep szentségéhez. És ekkor elszabadulnak a rénszarvasok és kinyílik pár vodkásüveg. Innentől kezdve már csak egy dolog biztos: ez az éj nem lesz csendes..."

8.A diótörő és a négy birodalom /The Nutcracker and the Four Realms,2018/
"Egy fiatal lány átkerül egy varázslatos világba, miután megtalálja a kulcsot, ami egy felbecsülhetetlen ajándékot nyit - és ami ezek után el is tűnik. A párhuzamos univerzumban találkozik egy Philip nevű katonával, egy sereg egérrel és három birodalom kormányzóival: Philippel együtt kell megtalálnia a kulcsot, hogy ismét rendet teremtsen a világban."

9.Christmas Pen Pals /2018/
"Hannah egy társkereső applikáció feltalálója: a Perfect One app segít az embereknek abban, hogy párt találjanak. A lány végül úgy dönt, feliratkozik egy karácsonyi levelezőtárs programra, ahol egy számára ismeretlen partnert jelölnek ki. A levélváltások során viszont elkezdenek egymásba szeretni, és akár még happy end is lehetne a vége; ha nem derülne ki rövidesen Hannah számára, hogy a levelezőtársa valaki, akit évek óta próbál elkerülni. A színésznő ismerős lehet neked is, ugyanis a Grace Klinikából megismert Sarah Drew alakítja a főszerepet."

10.Reszkessetek, betörők! /Home Alone, 1990/
Tudom, tudom, már mindenkinek a könyökén jön ki ez a film, de mit lehet tenni, az egyértelműen legjobb karácsonyi film a Reszkessetek, betörők!. Kevin (Macaulay Culkin) szülei egy igazi nagy családi karácsonyra készülnek – Párizsban. Az utazás körüli felfordulásban végül csak egyvalamit felejtenek otthon: Kevint. A hatalmas házban magára maradó kisfiú azonban cseppet sem bánkódik. Éppen, amikor már unatkozni kezdene, két ügyefogyott betörő mászik be hozzá az ablakon. A srác nem ijed meg tőlük: százféle ravaszsággal és furfanggal úgy elbánik a rablókkal, hogy nemsokára ők is azt kívánják, bár utaztak volna inkább Párizsba.

 Kellemes filmnézést a forró csokid mellé, de ha még nem készítetted el, íme a legkönnyebb és legfinomabb receptek itt! Ha pedig még készítenél néhány dekorációt a legkönnyebbeket és legszebbeket itt találod egy csokorban összeszedve! Szuper hangolódást!

Szólj hozzá

karácsonyi filmek blogmas